Inga kalla fötter här inte.

Nu har det börjat bli höst här. Träden är inte längre gröna utan gula, röda och orangea och löven ligger på marken istället för på grenarna. Solen är fortfarande varm när den är framme och det är en sån där perfekt höst hittills. Men inne i lägenheten är det kallt. Vi vill inte sätta på värmen, inte än iaf, för det blir så fasligt dyrt då. Istället skållar vi oss i duschen och har dubbla tröjor på oss. Nu kommer lite saker som man (jag) ska göra för att rusta inför vintern och slippa frysa.
- Drick te. Ofantliga mängder te. Hela tiden när du är hemma ska du ha en kopp och så fort den tar slut eller blir kall så häll upp en ny.
- Ha på dig sockor jämt. Fötterna ska vara supervarma och det är även bra att sova med dom, men ibland kan man vakna upp helt svettig och behöva dra av sig sockorna i panik men det är bra för då har man fått massa extravärme.
- Gå ut. Om det är väldigt kallt i lägenheten så är det ibland varmare utomhus. Och när du går så blir du varm också så ut och rör på dig.
- Sov bredvid någon. Kroppsvärme är det effektivaste sättet att bli varm på så hitta någon du tycker om och sov bredvid den hela vintern (och även våren och sommaren om ni vill)
- Bada. Ligg kvar så länge du står ut och så att du får russinfingrar och rött skinn. Då har du lyckats.
- Gör allt i sängen. Där finns det massa kuddar och filtar att gosa in sig i. Så ät, titta på film, klä på dig, plugga, blogga och läs i din säng. Det gör jag alltid ändå för vi har inga bord eller någonstans att sitta, men det är mysigt.
- Få en fin stickad tröja av någon. Var jättesnäll mot någon som kan sticka så kanske ni får något fint. Nu ska ni inte bara vara snälla mot personer som kan sticka eller vara det för att ni vill ha något för det är dumt. Det gäller att ha en fin vän som vill ge en något för att den är snäll och det har jag!
- Skriv brev och få brev. Då blir man alldeles varm av alla fina ord av människor man tycker om och då mår man bra och slutar frysa.
- Ät mer och varm mat. Om man har mer fett på kroppen så fryser man nog mindre, men det är bara min egna teori. Och äter man varma soppor och grytor så blir det varmt i magen och resten av kroppen.
Om ni ändå är jättekalla, som en sista utväg, så sätt på värmen. Men bara om ni känner att ni kan stå för konsekvenserna (höga elkostnader och sämre miljö).
Sådär, hoppas ni håller er varma för det vill jag!
Såhär kallt var det utanför Livsen där jag bodda förut med Johanna och Amanda.

Kommentarer
Postat av: Anonym

åh vilka bra tips!!! nu vill jag nästan att det ska bli superkallt på en gång så man får göra alla varma och mysiga saker!

2011-09-28 @ 03:21:37
Postat av: Stella

hihi tack! Ja men sen när det är superkallt så vill man nog inte det, så imorn får vi gå ut i parken i solen och ta vara på det =)

2011-09-28 @ 03:23:07
Postat av: johanna

Åh vilka mysiga tips! Vi har ju våra värme filtar också :) Plus att du kanske får något mer långt stickat i olika färger av nån, när vi ses nästa gång! Puss på dig!

2011-09-28 @ 23:46:35
URL: http://hamarkkindborg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0