Hälsokontroll

Igår gick jag till en läkarmottagning och registrerade mig, tänkte att det kunde vara bra om jag blir sjuk eller så. Sjuksköterskan vägde och mätte mig och tog mitt blodtryck. Sedan tog hon ett blodprov också vilket från de ska se om jag har HIV, hepatit b,c och syfilis. Nu tror jag verkligen inte att jag har något av det, men när dom erbjuder så kan man ju lika gärna köra! I Lambeth där vi bor finns det flest HIV-smittade i hela England. 1 av 55 har HIV, vilket betyder att när jag jobbar en lördagskväll träffar ungefär 8 HIV smittade människor, vi tar väl ungefär 400 personer på en kväll, ibland mer. Sjuuuuukt!! Men jag mår bra iaf =)

hejhej


Framtidsbrev.

Den 13 juni 2010 skrev jag och min granne Sara varsitt brev till oss själva, som vi skulle öppna om ett år. Det här är vad som stod i mitt:

13/6-2010. I mitt kök, 23.00, Stockholm.

Hej Stella!
Jag tog studenten för en och en halv vecka sedan. Mycket festande! =) Jag ska jobba på Esprit i sommar, åka till Arvika, på kryssning, ta körkort och supa! Om ett år tror jag att jag har tagit körkort, hälsat på Eva som ska till London, varit i antingen Australien eller Brasilien. Jag har nog jobbat på Esprit ett tag och kanske rest. Jag bor nog fortfarande hemma och jag inte åkt någonstans för att plugga. Jag vill ha bott och jobbat utomlands eller studerat. Kanske har jag sökt Berghs också och haft nån söt kille =) Snygg vill jag också vara, och ha kvar mina gamla vänner men ändå fått massor av nya! Nu sitter jag i köket med Sara min granne och äter kakor. Jag har rufsigt hår, svarta byxor och randig tröja. Jag är mycket i Johannas nya lägenhet och så har jag fått en röd bil i studentpresent! =D Det här kommer nog bli den bästa sommaren hoppas jag. Vi ses om ett år när jag öppnar det här. Puss ta hand om dig Stella.

När jag läser brevet och tänker på mitt liv då känns det jättekonstigt att jag hamnade här och att jag inte hade någon aning om det då. Jag har inte rest till Brasilien eller Australien och jag tog heller aldrig mitt körkort, tyvärr..! Jag flyttade in i Johannas nya lägenhet och bodde där i ett halvår och jobbade samtidigt på Esprit. Jag har (gör fortfarande) bott och jobbat utomlands, jag har dock inte studerat. Berghs vill jag söka i framtiden men har inte gjort det än, men någon söt kille finns kanske med i bilden.. ;) Mina gamla vänner har jag kvar och jag har fått massor av nya. Det rufsiga håret håller i sig och snygg hoppas jag att jag är, iaf söt! Jag kan inte säga att förra sommaren var den bästa för det vet jag inte, men jag hade väldigt kul väldigt ofta och det var en av de bästa jag upplevt hittills.

Igår skrev jag och Johanna nya framtidsbrev som vi ska öppna om ett år. Det var nästan svårare att skriva brevet den här gången, för jag har verkligen ingen aning var jag kommer vara om ett år. Ingen aning alls. Jag hoppas bara att jag är lycklig och inte känner att jag ångrar saker jag gjort eller inte gjort. Det spelar inte så stor roll var jag befinner mig eller vad jag gör, så länge jag trivs med människorna omkring mig. Kanske blir det någon ny stad med nya människor som vänner, nytt jobb, nya rutiner och nya dofter. Eller så är jag fortfarande här och gör samma sak. Eller hemma i Sverige. Spännande är det och vi får se hur mycket av brevet som blivit verklighet om ett år.


På flaket för ett år sedan.


Min mamma

Igår fyllde min mamma år. Skriver inte hur mycket men hon är fortfarande ung och ser ung ut! Saknar dig jättemycket och vill också sitta på balkongen och äta tårta med er!Min mamma:
Kan sjunga, och gör det gärna högt och när hon lagar mat.
Är alltid positiv till allt och ser saker från den ljusa sidan.
Stöttar mig i mina beslut och tycker det är bra att jag bor utomlands istället för att plugga.
Vill alltid göra nya saker och är inte rädd för nya utmaningar (så länge det inte gäller höjder, då fegar hon ut!)
Tänker på alla andra i första hand.
Följde sina drömmar och spelade teater i 10 år, och det är något jag beundrar henne för. Det är inte alla som vågar pröva sina drömmar i rädsla för att misslyckas.
Blir kompis med alla hon träffar och alla blir kompis med henne. Är en sån som det är lätt att tycka om.
Kan baka och gör det gärna med barn.
Pratar med djur som om det vore människor.
Är bra vän med mina vänner och kan hänga med dom utan att jag är där vilket jag tycker känns bra.
Klipper ut artiklar om saker hon vet jag skulle tycka om och lägger småsaker om mig på minnet <3
Kan spela gitarr och piano.

Jag saknar dig jättemycket och önskar att vi kunde ses oftare. Tack för att du varit och är världens bästa mamma.
Grattis jag älskar dig!


Structure and discipline

Gick in och kikade på studera nu för att se vad jag kommit in på, har sökt lite distanskurser för skojs skull om jag skulle vilja börja plugga i höst. Har kommit in på:

Litteraturvetenskap A - 30hp halvfart
Socialpsykologi och mellanmänskliga relationer - 15 hp halvfart
Kriminologi I - 30hp halvfart

Sen är jag reserv i Psykologi 1, 30hp helfart och Freds och konfliktskunskap A, 15hp halvfart. Förstår dock inte var man ser vilken reservplats man är på. Vet inte riktigt vad jag känner, om jag vill plugga eller inte. Måste antingen skaffa ett till jobb eller plugga och ta csnlån, för behöver verkligen pengar nu. Så, vad tycker ni mina vänner och familj att jag ska göra? Jag måste isf plugga två halvfartskurser för att få csnlån tror jag... puuuuuuuuss


Bon Iver, rödvin och pasta-torsdagNu lagar vi mat och lyssnar på Bon Iver. Johanna åkte imorse och det var väldigt ledsamt, känns lite tomt nu. Alison åker ikväll och jag kommer sakna henne också! Men det ska bli lite skönt att bara ta det lugnt och vara hemma, vi har gjort så mycket saker och spenderat så mycket pengar så nu har jag nästan inget kvar så nu blir det att spara!

Vissa dagar...

stoppar vi Johanna i en resväska!


Båttur på Themsen!

I måndags var det överraskiningsdag! Två vänner hade sagt åt oss att köpa varsin frukt, ta med alkohol och 20 pund och åka till en speciell tågstation. Så då gjorde vi det!Det var en båt dom hade hyrt! Så vi svidade om till flytväst och körde runt på Themsen helda dagen. Slutade med ett dopp också, ganska kallt men klart värt det! Tänkte börja samla på konstiga-floder-bad. Themsen och Ganges är gjorda, Nilen kanske blir nästa? =)

Jättekul var det, kan verkligen tänka mig att bli en båttjej!


När man förlorar någon man älskar.Det är vackrast när det skymmer.
All den kärlek himlen rymmer
ligger samlad i ett dunkelt ljus
över jorden,
över markens hus.

Allt är ömhet, allt är smekt av händer.
Herren själv utplånar fjärran stränder.
Allt är nära, allt är långt ifrån.
Allt är givet
människan som lån.

Allt är mitt, och allt skall tagas från mig,
inom kort skall allting tagas från mig.
Träden, molnen, marken där jag går.
Jag skall vandra -
ensam, utan spår.


Jag vill inte att det ska göra ont men förstår att det gör det. Hoppas du mår bra snart och att ni tar hand om varandra. Tänker så mycket på dig och önskar att jag var där nu mer än någonsin. <3Jag älskar dig.


SsszsznaaaakeDå har jag på nära håll iakttagit en orm äta en mus. Det var precis lika äckligt som det låter, fast äckligare och häftigare. Det är Johannas kille som har skaffat sig en 1,5 meter lång albinoorm. Hon är skräckslagen och jag är fascinerad. Kommer dock aldrig skaffa varken en orm eller en mus som husdjur.


Vegetariskt

Åt en vegetarisk burgare hos Sam och Daniele för några dagar sedan och det var den godaste jag ätit i hela mitt liv.


Det är champinjoner, paprika, zuccini och mozzarella som fick smälta i ugnen. Hade kunnat ätat detta varje dag för resten av mitt liv. Typ.


Thorpe Park

Nöjesparker är ju himla trevligt och igår drog vi ihop ett gäng och åkte till Thorpe Park, en halvtimme utanför London. Köerna var jättelånga men det gjorde inte så mycket när vi var ett så bra sällskap. Vi åkte jättehöga bergochdalbanor med massor av loopar och vattenrutschkana så vi blev dygnsura! Sedan åkte vi hem och satt i trädgården och drack vin tills ljusen brann ut och vi blev trötta. Bra dag!


Vargsången.


Nu blev det lite nostalgiskt här och vi lyssnar på sånger från Ronja rövardotter och gör oss iordning. Ikväll ska jag och Jenny käka middag med två kompisar, sen kolla in den nya baren som dom öppnat i Fulham. Emma och Sanna som varit här i några dagar åker hem inatt och jag kommer sakna dom. Vi hade iaf en riktigt bra kväll igår efter jobbet. Vi drog till Tonki Chonki och sjöng karaoke. Vi var de enda i hela baren och det säger nog det mesta om stället.


Doktor kisskorv kommer till stan.

Idag eller på fredag kommer jag äntligen få träffa en av mina bästa vänner! Vi har känt varandra sen vi var sex år och satt ihop under vår uppväxt. Nu bor vi i olika länder, gör olika saker och känner inte samma människor längre. Tror dock alltid att vi kommer vara nära och ha bra kontakt. Har saknat dig Ragna!


Hemmagjorda filmer, oboy och kakor, Desperate Housewives, godisförbud, dans och kära i samma pojkar. <3


och det skulle ju va dans, dans, dans!

Har äntligen hittat tillbaka till bloggen igen. Det vart lite för många förvirrande dagar med tankarna på annat håll och kroppen på andra platser, men nu ska jag börja igen! I London så har sommaren båda kommit och gått och kommit igen, och nu är det lite mittemellanväder. Jag flydde staden till ett annat land, nämligen Italien, för att träffa släkten och fira midsommar. Vi bodde på ett slott mitt i ingenstans och hade pool och vinrankor omkring oss. Det var soligt och vi red på hästar, provade vin, åkte till kuststäder och vandrade i berg med utsikt över havet. Det var jätteskönt att komma bort från staden, vädret och orutinerna. Här kommer bilder!
Det var tråkigt att lämna alla men nu är det skönt att vara tillbaka här igen. Har varit i Kingston och shoppat och spanat in Themsen, och idag var jag i Hyde Park och lyssnade på Mumford & Sons och Arcade Fire. Satt utanför då biljetten var lite dyr, men man hörde bra iaf! Nästa vecka får vi massa besök och fullt upp, ser fram emot det!


RSS 2.0