Bara lite prat

Idag börjar jag klockan 1 för vi ska ha en privat bröllpsfest under dagen. Det är bra för då får jag lite extra pengar! Ville bara säga hejhej egentligen. Snart kommer jag till Sverige också =)

Hemma hos mig.

Nu blir det hemma-hos-mig!
Min klädstång och öppna spis.



Soffan och garderoben.



Min nya säng som jag fick av Marcus, visst är den fin? Och min nya spegel som inte är den bästa men som funkar! Så ser mitt rum ut nuförtiden och det känns mer som att jag bor där nu.



Klippte sönder en kjol som Johanna inte ville ha och det blev en gardin till badrummet istället!

Children see. Children do.

Det är sånna här reklamfilmer som får mig att vilja jobba med reklam i framtiden. Så fin!

Grått.

Såhär regningt och grått var det när jag gick promenad för några dagar sen. Men jag är glad ändå för det var så där mysigt-tänka-och-lyssna-på-fin-musik-väder!

Byggnader som försvinner bland molnen och sjukhusdoft.

Följde med Jenny till sjukhuset igår som låg vid London Bridge, precis vid Borough Market. Hon skulle röntgas för sitt problem med njuren. Det fanns två höga huse bredvid varandra, ett modernt med glasfönster som försvann upp i himlen, och ett brunt, fyrkantigt med små fönster. Gissa vilket som var sjukhuset?
Det till höger såklart.
Det var länge sen jag var på ett riktigt sjukhus och jag hade nästan glömt hur är. Människor i blåa papperskläder på bårar, vita ådriga ben och lukten av sjukdom, hud och rengöringsmedel. Röntgen gick iaf bra för Jenny men hon ska tillbaka nästa vecka.

Mexikanskt och bio.

Senare på kvällen ville vi göra något kul i detta gråa väder. Marcus kom förbi och tillsammans med Jenny gick vi till en mexikansk restaurang och åt stark mat och drack sangria. Sen gick vi till Picture House som är den minsta, mysigaste biograf jag varit på. Vi såg Horrible Bosses som var rätt rolig och skrattade en del. Sen gick vi hem och fortdatte kolla på film. Tyvärr glömde jag kameran hemma så det blev inga bilder.

Fin låt.

Ska ut och ligga i trädgården med Johanna och ta in den sista solen och jobba på brännan. Sen ska vi till Westfield och shoppa.

I love cats.

Den här videon går på repeat just nu. Så bra!

Klädångest

Åker hem till Sverige den 3e september för att min kusin ska gifta sig och det ska bli jättekul. Nu har jag bara lite panik här med klänning. Det är ingen dresscode och allt är väldigt avslappnat, men jag vill ändå ha en fin klänning. Har gått runt i flera dagar nu och inte hittat någon. Hatar att shoppa har jag kommit på, speciellt när man inte har några pengar. Vill helst gå naken, men det kanske inte passar sig. Och jeans känns tråkigt. Och ingen fin kjol har jag. Vilket I-landsproblem!
Bild tagen härifrån http://favim.com/image/126823/

Regningt torsdagsväder och fin låt


När saknaden blir för stor

Igår kom Jenny tillbaka från Sverige. Hon har bestämt sig för att flytta hem. Vi har haft det på känn och hon har berättat att hon funderar på det, men det känns ändå väldigt konstigt att hon nu verkigen ska göra det. Jag har bott med henne sen jag flyttade till London. Hon var den som gick med mig när jag sökte jobb och hjälpte mig fixa telefon. Hon är den jag sover med när jag inte vill sova själv ( och en viss annan person inte är där.. :P ), den som alltid kommer in på baren efter jobbet och hänger tills jag slutar. Som går ut fast hon börjar tidigt. Som inte säger emot om jag äter upp all hennes choklad. Som jag lyssnar på gammal-tönt-musik med och inte skäms.
Förstår hennes beslut till 100 %, hon har varit har i två år nu och känner att hon vill göra något annat med sitt liv, men kommer nog ta ett tag innan jag förstår att hon verkligen flyttat. Om tre veckor lämnar hon. Fina fina du.

Kommer sakna dig massor!
Tänker alltid på dig när jag hör den här.
<3

Namnsdag!

Idag är det Stella som har namnsdag, och det är ju jag! =) Jag tycker väldigt mycket om mitt namn. Det funkar bra utomlands, det har fin betydelse och det klinger utmärkt när man säger det! Lagom ovanligt är det också. De firade jag och Johanna med att gå tilö Brixton market och köpa Jam ( en stor brun klump som man tillagar som en potatis, vi ska pröva det imorgon) och nu ska vi äta pizza med de från Johannas jobb!

Kvinnonamnet Stella är ett ganska nyligen konstruerat namn. Det användes bland annat i ett skådespel av Goethe och kommer från det latinska ordet för stjärna. Namnet kom in i den svenska almanackan 1901 och ersatte då Vårfrudagen som var ägnad åt firandet av jungfru Marias himmelsfärd.

Namnet har egentligen aldrig varit riktigt vanligt, men populariteten har ökat något sedan början på 1990-talet och speciellt efter sekelskiftet och finns nu bland de 100 vanligaste namnen. 31 december 2005 fanns det totalt 2007 personer i Sverige med namnet Stella varav 1444 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 158 flickor namnet, varav 133 fick det som tilltalsnamn


Hejhej! Jag är gladare i verkligheten än på bilden.
Och tack för alla fina kommentarer i förra inlägget! Jag mår jättebra, tror att alla hemskheter händer på samma gång bara men jag är trygg och glad fortfarande. Puuuuuss saknar er alla!

Igår förvandlades baren till en brottsplats och kunderna till misstänkta.

Det har varit mycket våld och saker som har hänt på senaste tiden. Först upploppen. Sen i onsdags lossnade en bit av fasaden på ett hus, och föll ner på en kille som satt på en uteservering en gata bort från där jag jobbar. Fasadbiten landade på killens huvud och han dog på direkten. En man kom in på jobbet i onsdagskväll och berättade det för mig, han hade gått in på uteserveringen precis när det hänt och sett allt. Usch.
Kvällen på jobbet igår började som vanligt, det var helt okej med folk och tiden gick ganska fort. Runt ett så började några ropa efter papper och plastpåsar, och jag såg en man ligga bredvid baren. Han hade fått sin hals uppskuren med en flaska eller ett glas och han låg och blödde väldigt mycket. Några från baren hjälpte till, polisen kom ganska fort och killen fördes ut. Jag såg paniken i hans ögon och ambulanspersonlen var tvugna att hålla  i hans huvud och stötta det. Inga kunder släpptes ut på en halvtimme medans polisen tittade på övervakningskamerorna. Vi som jobbade var tvugna att stärka oss med lite tequila och sedan jobbade vi på som vanligt och börja städa och försökte lugna folk. Sedan släppte de ut några i taget, tog uppgifter och foton på alla och förhörde människor om vad som hänt. Vi blev kvar ett bra tag efter och drack och pratade. Jag är inte säker på vad som hände med mannen men de sa att han förmodligen överlevde, trots allt blod han förlorat. Gärningsmannen vet jag inte heller om dom fick fast, men det kommer dom nog eftersom det finns bilder av honom.
Vi gick till baren i slutet av gatan och blev fulla efter. Annorlunda kväll.
Bakom baren
Lite kunder i fredags

Borough market

Idag gick jag och Johanna upp tidigt (vilket är 10.30, som är ganska tidigt så vi slutade 03.00 kvällen innan) och åkte till Borough market vid London Bridge. Det är en matmarknad som pappa tipsat om. Fullt av människor, mat och dofter. Vi köpte dock inget men det var kul att gå runt och strosa. Kändes som att vi var utomlands. Nu har vi lagat en jättegod gratäng med aubergine, qourn, tomatsås och bechamelsås och gör oss i ordning för jobbet.

Afrika

Det är konstigt med upploppen här, men vi mår bra och är ju inte hotade på något sätt, inte nu iaf. Vi ska ha baren öppen idag och jag jobbar, men tror att det kommer vara jättelugnt. Något vi alla bör tänka på är svälten i Afrikas spets, Somalia, Kenya och Etiopien. En av de värsta på över 60 år. I Kenya finns världens största flyktingläger med över 450 000 människor. Människor vandrar dit i hopp om att få hjälp, men de släpps inte in längre då lägret är fullt, och istället har det uppstått en jätteslum runt omkring. Folk rånas, kvinnor våldtas, människor svälter.
Nu har jag verkligen inte pengar att skänka till hjälporganisationer, men om jag hade det skulle jag ändå vara  lite rädd att skänka. Sedan händelsen med Röda korset har jag tappat lite förtroende för hjälporganisationer och man vet aldrig vart pengarna man skänker går och hur mycket som försvinner på vägen. Detta betyder absolut inte att jag inte tycker att man ska skänka pengar, även om det försvinner mycket så kommer säkert lite fram. Men jag är kluven inför vissa organisationer. Skänk ändå om ni kan till organisationer ni litar på!

Sjukt.

Kaos. Jenny är instängd på jobbet och får inte gå ut. Poliser har spärrat av hela Clapham Junction, flera affärer brinner och det är rök överallt. Det mesta är sönderslaget. Får se om vi har öppet imorgon, isf jobbar jag. Ska gå upp tidigt och fota förödelsen. Ett shoppingcenter i Enfield har brunnit ner nästan helt, en polisstation i Birmingham brinner och nu har det börjat med upproret i Liverpol.

Här är en länk där dom visar alla ställen i London där det är uppror.

http://maps.google.co.uk/maps/ms?msid=207192798388318292131.0004aa01af6748773e8f7&msa=0&ie=UTF8&ll=51.536086%2C-0.056305&spn=0.39294%2C0.630341&z=10&source=embed


Riots.

För två timmar sedan gick jag och Johanna runt i Clapham Junction, hälsade på Jenny på hennes jobb Falcon och tog en drink på Battersea Rise. Pratade med mamma och pappa i telefon och sa att kravallerna i London var nära men inte hade nått oss. Nu är hela Lavender Hill där jag och Johanna jobbar avstängt och det brinner någonstans. Jenny är instängd på Falcon med hundratals människor utanför. Hela Clapham Junction är sönderslaget. Dom har vandaliserat Debenhams, TKmax och massor av andra affärer. Asda har dom också förstört. Är himla orolig för Jenny som inte kan gå ut och som är mitt i allt. Ska bli väldigt konstigt att gå till jobbet imorgon och se allt som är förstört. Sjukt.




Gatan där jag, Johanna och Jenny jobbar.

Söndag på Wembley

Jag och Johanna fick lyxen att följa med Sanna, vars pojkvän spelar i Manchester City, och titta på när de spelade mot Manchester United på Wembley! Det har varit en av mina att-göra-i-London, att gå på en fotbollsmatch, men att gå på en av de största var verkligen över förväntningarna.

Vi fick gå in genom en finare ingång på röd matta.


Magisk känsla att gå in på stadion med så mycket folk och det var så stort!


Sanna och Johanna


Manchester City fans


Mycket folk efter matchen

Manchester United vann med 3-2 efter ett mål i sista minuten av förlängningen. Sjukt spännande match då Man City ledde med 2-0 efter första halvlek. Träffade John efter matchen och Johanna fick en matchtröja av honom. Han fick dock inte spela utan satt på bänken. Ändå väldigt stort då han är svensk och endast 19 år.

Tack som fan Sanna, det var skitkul att träffa dig igen och gå på matchen!



Match!

Idag åkte jag, Johanna och Sanna till Wembley och kollade matchen mellan Manchester United och Manchester City. Biljetterna fick vi gratis av Sanna då hennes kille är med i Man citys trupp, han fick dock ej spela. Matchen slutade 3-2 till Manchester United, jättebra och spännande match. Helt vanlig söndag, eller inte. Sjuuuuuukt ballt var det, men nu ska jag kolla på något svenskt program på svt play, bildbomb från idag kommer imorgon!

Hippiebyxor,kvällssol och fynd

Igår gick jag en liten promenad efter att jag betalat vattenräkningen. Det var kvällssol, varmt i luften och jag hade mina hippieharemsbyxor som jag älskar som jag fick av Anna efter att hon vart i Thailand (tack, är jätteanvända och omtyckta! =) ) Gick runt i Battersea och kollade på Powerstation som är på ett Pink Floyd-omslag. Hittade en låda jag tog hem och sedan en affär där de säljer helkroppsspeglar för 10 pund, jättebilligt! Ska gå dit och fynda sen när jag blir rikare. På kvällen gick jag och Jenny till Bar Social och Sugar cane och drack ananasjuice. Fin dag.

Gatorna jag promenerade på, 10 pundsspegel (vad tycker du förresten Johanna, ganska fina för det priset?) och hippieharemsbyxorna!


Powerstation på ett av Pink Floyds omslag

Do I look fat in this?


Pimping

Har pimpat kökskaklet med lite bilder från tidningar, tycker det blir mycket trevligare stämning! Sedan har vi infört en matkassa och jag passade på att pimpa den burken också. Det blev till en liten historia om att vi flyttat till London.




Först flög vi till London, flyttade in i ett hus och det regnade. Solen kom fram och det blev en regnbåge, vi fick jobb som vi älskar och lite kärlek där med. Vi började äta mycket grönsaker och svamp och blev glada!


I saved the rest for you

Den här dikten läste jag först på Niotillfems blogg för länge sen, men har inte kunnat glömma den. Vet inte vem som skrivit den men tycker den är väldigt fin på nått sätt.

In an effort to get people to look
into each other's eyes more,
the government has decided to allot
each person exactly one hundred
and sixty-seven words, per day
When the phone rings, I put it
to my ear without saying hello.
In the restaurant I point
at chicken noodle soup. I am
adjusting well to the new way
Late at night, I call my long-
distance lover and proudly say:
I only used up fifty-nine today.
I saved the rest for you.
When she doesn't respond, I know
she's used up all her words,
so I slowly whisper I love you
thirty-two and a third times.
After that, we just sit on the line
and listen to each other breathe

Saker jag uppskattar

  • När främlingar på bussen låter en kliva på före och kallar en love
  • När man hittar lappar i köket att mjölken var slut men hon har köpt ny
  • Telefonsamtal från saknade som vill höra ens röst och man förstår att man är saknad tillbaks
  • När cafémannen frågar hur man mår och säger att det var länge sen och man känner sig som en stammis fast man bara varit där en gång innan
  • Hemmagjort iskaffe som dricks i sängen
  • Att sitta ihopkrupna i sängen och titta på Bröderna Lejonhjärta och fortfarande bli lite rädd för Katla och Tengil
  • Jogga i parken, komma hem och känna att man skulle kunna springa lika mycket till
  • Få brev med tidningsartiklar och utklipp om saker man tycker om
  • Råka ligga i sängen en hel dag och känna att det inte gör något, för man är ledig imorgon också
  • Lära sig ett nytt ord på engelska och sedan hamna i en konversation där man kan använda det och man känner sig duktig
  • Laga något man aldrig lagat förut och får höra att det är gott
  • Ha alla fönster öppna och lyssna på sin favoritlåt på repeat
  • Nytvättade lakan och ett städat rum som luktar dammsuget och somrigt
  • Att längta till något som man vet snart kommer

En liten random bild på mat, men jag gilllar den

jag vill aldrig bliva stor!

Har precis tittat klart på Ronja Rövardotter och kom att tänka på alla Astrid Lindgrens sagor. Vet inte om det är för att jag saknar Sverige eller vill vara liten igen men jag har fått ett jättesug på att titta på barnfilmer. Såg klippet från när Pippi är i godisbutiken och alla får äta så mycket dom vill, älskar den scenen. Så nu tänkte jag ha ett barnfilmsmaraton och titta igenom alla hennes filmer och vara jättenostalgisk. Åker hem till Sverige om en månad och det ska bli jättekul, längtar! Tack för alla tips om jobb och skola, jag har bestämt mig för att inte plugga utan försöka hitta ett annat jobb istället.
Pippi och Tommy och Annika i godisbutiken
Ronja
Emil
Skorpan och Jonathan
Saltkråkan

RSS 2.0